View Single Post
Stary 15-07-2016, 23:18   #84
Matius86
ford::average

Imię: Mateusz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Wtryskiwacze piezoelektryczne Simens

Koledzy mam problem i pytanko Ford Mondeo MK4 2008 221tys km. dzisiaj zauważyłem wyciek z jednego z wtryskiwaczy a dokładnie żona przyjechała po mnie do pracy stanęła na parkingu zmieniliśmy się miejscem i pojechaliśmy do Kaufland i jadąc czuć było dziwny zapach zatrzymałem się i spojrzałem pod maskę i okazało się że mam wyciek ropy z wtryskiwacza niżej zdjęcie z miejsca które ciekło. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Wyczyscilem zalane otwory i odpalilem raz jeszcze by stwierdzić czy to to. I tak też było jak na zdjeciu. Wzialem klucz 13 i dokrecilem ta śrubę na miejscu znów wyczyscilem i teraz spokoj. Wróciliśmy do domu co chwilę się zatrzymując i sprawdzając czy nie cieknie ale okazało się że jest sucho. Teraz moje pytanie czy mam się szykować na wymianę wtryskiwaczy? Wiem że najlepiej wszystkie ale czytałem że można jeden wymienić i jak znajdę ten sam symbol to nie musze nic kodowac. Czy na razie dać sobie spokój do czasu kiedy znów nie zacznie cieknac? Dodam ze nic się nie działo samochód nie tracił mocy, nie trzymał na wysokich obrotach, spalanie na postoju pokaUje takie jak zawsze... Proszę o pomoc i radę...

MondeQ by Matius86
Matius86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem