Witam
Od jakiegoś czasu zauważyłem że przy wyprzedzaniu na wyższych biegach (4, 5, 6) moje auto przyspiesza ale w sposób przerywany. Oczywiście jak wyprzedzam to gaz w podłodze i obroty mam przeważnie 2000+. Opisałbym to tak, że co około 0,5 sekundy auto przyspiesza na zmianę z pełną mocą i ~50% mocy - i tak na zmianę. Bywa też tak, że gdy odpuszczę gaz i jadę chwilę spokojnie i znów próbuję gwałtownie przyspieszać to już tego nie ma.
Początkowo zdarzało się to bardo sporadycznie, ale ostatnimi czasy jest coraz częściej i mnie to denerwuje + staje się niebezpieczne przy wyprzedzaniu.
Ktoś coś może powiedzieć mądrego w tym temacie?
Z tego co wyczytałem w necie to może być to problem z:
1. ślizgającym / kończącym się sprzęgłem
2. zaworem podciśnieniowym turbiny
3. przepływomierzem
4. przytkany DPF
Jeśli chodzi o pkt 1 to raczej będę czekał aż klęknie całkiem sprzęgło, a pkt 4 raczej odpada bo mój DPF się bardzo ładnie wypala na trasie. Ostatnio często podpinam pod kompa i np aż przez 1200 km się nie wypalał bo była głównie trasa. A dzisiaj patrzę że 80 km temu się wypalił (czyli na trasie - nie zauważyłem).
Natomiast pkt 3 - chyba jeden z bardziej prawdopodobnych? Wyciągałem przepływomierz i on ogólnie wygląda jak nowy i aż błyszczy czystością. No ale może jest walnięty pomimo tego - jak go sprawdzić czy dobrze działa czy jest walnięty?
HELP!
Poniżej dokładny komunikat z ForScana:
Kod:
===PCM DTC P02E1:72-6C===
Kod: P02E1 - Dzialanie sterowania przeplywem zasysanego powietrza
Dodatkowe symptomy usterki:
- Siłownik zablokowany w położeniu otwartym
Status:
- DTC zmienił się w usterkę stałą - usterka sporadyczna w czasie wydania polecenia
- Kontrolka usterki wyłączona przy tym DTC
- Test nie został ukończony
Moduł: Moduł sterowania pracą silnika (Power Train Chain Control Module).
===END PCM DTC P02E1:72-6C===