Cytat:
|
Witam,
Potrzebuję pomocy Drogich Forumowiczów.
od 3 tygodni mam nowe Mondeo i... problem.
W pierwszym tygodniu używania samochodu ujawniła się wada - drgania/wibracje kierownicy. Wyczuwalne już przy 40km/h, przy wyższych prędkościach irytujące.
|
Bardzo ciekawe, bo na motor-talk.de znalazłem niedawno b. podobny problem, ale dotyczący C-Max'a:
http://www.motor-talk.de/forum/vibra...-t4034189.html
Użytkownik pisze o wibracjach przy prędkościach obrotowych pomiędzy 1700 a 2200/min, w zależności od włączonego biegu, oraz na postoju, przy obrotach ok. 2100/min. Wątek został założony 4 lata temu i wygląda na to, że problem w zasadzie nie został wyeliminowany (ten konkretny gość ostatni wpis zamieścił w 2014r). Serwis wmawiał użytkownikowi, że inne Focusy i C-Max'y też tak mają (czyli standard). Niektórzy sugerują dwumasowe koło zamachowe (wygląda na to, że EB je posiada).
Jak dla mnie, skoro wibracje są odczuwalne na postoju, to odpadają koła, opony, tarcze hamulcowe, półosie i wszystko to, co kręci się wyłącznie gdy samochód jedzie. Pozostają podzespoły, które kręcą się, gdy samochód stoi - silnik i skrzynia biegów. Nie wiem czy to możliwe, że jakiś element nie jest idealnie "prosty", wyważony, czy cokolwiek, ale innego racjonalnego wytłumaczenia nie widzę...