Cytat:
Te wezyk odpowiada za odprowadzenie wody
|
Cytat:
Wężyk na załamaniu poszedł, albo uszczelka między wężem a ścianką. Trzeba uszczelnić, ktoś już na forum miał taki problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Woda pojawia mi się powyżej wężyka tj. na aluminiowych przewodach od (?) nagrzewnicy(?). Wg mnie skrapla się na nich lub nawet zacieka nawet z nad nich. Na zdjęciach powyżej widać:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Ja 2,5 tyg. temu napisałem do nich na adres kontakty@ford.com w sprawie partaczy z serwisu Auto Watin i do dzisiaj brak odpowiedzi. Ot, takie standardy... Niedługo opiszę moją sprawę na forum.
Mi też to wykryto na przeglądzie (ok 2 mies. po wygaśnięciu Ford Protect na 3. rok) - auto z 2013r., 21 tys. przebiegu (czyli tyle, co nic). Musiałem zapłacić za naprawę, mimo, że nie mam pewności, czy w ogóle była konieczna... Więcej napiszę w osobnym wątku.
|
Kontakt z fordem (tak jak piszesz) to masakra - mi odpisali jeszcze po dłuższym czasie. Widać było że kontakt z serwisem nawiązali bo przytaczali konkrety ale temat zlali. Nie poczuwali się do odpowiedzialności.
Dlatego olalem PGD Kraków i uderzyłem do Wikara.
Tam za jednym zamachem:
-wysuszyli mi dywaniki po wycieku i poskładali (PGD zostawiło wszystko mokre i rozmemłane). Wszystko do ostatnich miesięcy działało spoko - nie kapało. Teraz jednak przy jeździe ma max chłodzeniu znowu się pojawia problem.
-wymienili mi osłonę przegubu - w moim przypadku były zęby po jakimś zwierzu.
-Wymienili pompę wody - podobno wada fabryczna.
Wszystko w ramach protecta w 3cim roku użytkowania.
Za całość nie zapłaciłem ani grosza. PGD za samą osłonę chciało ok 1000 zł z wymianą.
Teraz zbliża się przegląd i chcę znów do nich z tym uderzyć. Wolę jednak zapytać innych forumowiczów co o tym sądzą żeby nie dać się wykiwać.