Temat: [C-MAX 2010-2015] Awarie i usterki
View Single Post
Stary 20-07-2016, 22:24   #247
stefanb
ford::advanced

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Awarie i usterki

Cytat:
Napisał schraczek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nic się nie dzieje z wnętrzem. Co do bagażnika to wiele się nie różni wielkością. Rozstaw osi wpływa na odległość miedzy 1 a 2 rzędem siedzeń.
Wg danych technicznych Grand ma większy bagażnik o ok. 130 l., przy czym to zależy czy porównujemy wersję z kołem zapasowym czy bez. No i oczywiście przy założeniu, że Grand jest 5-miejscowy - a taki akurat mnie interesuje.
Jako konkurencję rozpatruję jeszcze VW Tourana (który bardziej mi się podoba z wyglądu), natomiast z VW, jak wiadomo, bywa różnie... Niby świetnie wypada w testach i porównaniach, ale jak się potem poczyta fora internetowe, to w codziennej eksploatacji już tak różowo nie jest. Ford oczywiście też nie należy to "świętych", ale wydaje mi się, że trapią go problemy mniejszego kalibru niż w przypadku VW.
Po wakacjach muszę zrobić jakieś porównanie "na żywo", pojeździć po salonach, odbyć jazdy próbne, itp. Tak czy inaczej - dzięki za odpowiedzi.

Pzdr
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem