View Single Post
Stary 20-07-2016, 23:59   #3653
eosleo
ford::beginner

Imię: Jerzy
Model: FORD MONDEO MK5 Titanium
Silnik: 2,0 Eco-Boost 203 KM A6
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja też wróciłbym do hydraulicznego ale to nie znaczy, że jakoś specjalnie narzekam na to w MK5. Taka jest niestety specyfika elektrycznego, że mniej się czuje co się dzieje z kołami.
Jednak są to mocno subiektywne odczucia, zależne od przyzwyczajeń i stylu jazdy.
Dla mnie wspomaganie hydrauliczne w MK 4 - to była porażka.
Kilka innych samochodów z hydrauliką działało dużo lepiej.
Lubię elektryczne wspomaganie.
Z elektrycznego w MK5 jestem zadowolony , czucie przy większych prędkościach OK, choć zgadzam się że w porównaniu z Passatem, Skodą, Pegueotem przy manewrach na małych prędkościach przydało by się nieco więcej wspomagania ( Tryb CITI).
Odblokowałem wskazania ciśnienia w oponach, czujniki działają rewelacyjnie i precyzyjnie, widoczne są zmiany ciśnienia ( zwykły skład) nawet o 0,4 atm!.
Czuje się wyraźną różnicę w wymaganej sile skretu na parkingowych prędkościach przy niedostatecznym ciśnieniu przodu. Zalecam więc kontrolę właściwych wartości.
eosleo jest offline   Odpowiedź z Cytatem