Cytat:
errata - 16,5 cm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Faktycznie teraz są takie radia, z początku nie wierzyłem. Uroki cyfrowych wzmacniaczy. Do Helixów nadal za mało, wzmak powinien być mocniejszy od głośników żeby nie przesterować.
Mój brat ma w Octavii trochę tańsze Helixy pod firmowym radiem i zamiast basu jest buczenie. Dlatego warto zacząć od wymiany radia na lepsze.
|
Ale, że jak za mało... piszesz o tych Helixach 40W RMS ? One pewnie maja 35RMS więc takie radyjko z 42-43RMS to już jest na mini zapas
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Generalnie fajnie by było, jakby dało się mostkować w takim radiu kanały, bo 2 wystarczą a nawet słucha się tego lepiej w aucie niż z 4 głośników na raz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moim zdaniem taki setup byłby w sam raz.. Głośniczki już jakoś by się ruszały
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kiedyś miałem Pioniera jakiś sub 350RMS i z tego co pamiętam, to nie bardzo miał tą moc realnie.. chyba przestrzelił producent o około 80RMS? Chociaż ja to tam dokładnie nie wiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na pewno nie ma sensu ładować kasy w same radio 2DIN, bo ładnie będzie wyglądało.. Lepiej brać 1DIN ale porządne albo nastawić się na dołożenie wzmacniacza.. Tylko nie mam bladego pojęcia jaki wzmak dzisiaj jest wart uwagi do auta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Plusem tego radyjka 4x100W jest łatwość montażu. bo wzmak to już kombinacje.. trzeba nowe okablowanie pociągnąć do wzmaka z zasilaniem i sygnałem i ze wzmaka do głośników. Wiadomo, że lepiej zagra. Ale cenowo nie wiem... Może jakby jakieś 2DIN braż za 500zl około i do tego wzmak używkę to wyjdzie podobnie jak 1DIN.