Odp: Aktywna żaluzja chłodnicy
Dzisiaj postanowiłem zobaczyć jaka będzie temperatura, za pomocą Forscan. Specjalnie nie włączyłem klimatyzacji i po przejechaniu kilku km (w małych korkach) było 84 stopnie. Potem na Puławskiej mega przerąbane i doszło do 90 (zakładam, że żaluzja zgodnie z teorią była zamknięta. Włączyłem klimatyzację i temperatura spadła do 82. Potem znowu wyłączyłem klimę i przejechałem się obwodnicą......i temperatura 84-86 a nie jechałem wolno. Na dworzu rano słonecznie i ponad 20 stopni. I teraz wnioski jakie mi się nasunęły.....jak jest ciepło to ZAWSZE mam włączoną klimę i żaluzja jest otwarta. Jak nie jest ciepło (chociaż ja często jeżdżę klima z ciepłym powietrzem) i wyłączysz klimę to na razie nie przekroczyło mi 90 stopni więc też jest OK. Przy szybkiej jeździe też jest OK. Może dłuższe trasy albo jakieś mega korki w chłodne dni pozwolą mi coś zaobserwować. Bo tak na chwilę obecną to nie widzę powodu by wyłączać aktywną żaluzję. A jeszcze patrzyłem na temperaturę powietrza dochodzącą do silnika (albo filtra nie wiem gdzie jest ten czujnik) i bez względu czy z klimą czy bez była ok. 30 stopni.
|