W 1,8 TSI jest suche DSG. To jest bardzo awaryjna i delikatna skrzynia. Zwróć uwagę na wartości momentu obrotowego 1,8 TSI z DSG i w manualu. W silniku z DSG moment jest dużo niższy (chyba ok 60 Nm) niż w tym samum silniku ze skrzynią manualną. Moment jest zredukowany do 250 Nm z uwagi na na to, że ta skrzynia więcej momentu nie przeniesie. Tez się zastanawiałem nad kupnem właśnie 1,8 TSI DSG ale fakt, że zredukowali moment zamiast wsadzić lepszą skrzynię pogrąża Passata z kretesem. No i cena 1,8 TSI DSG wyszła mi taka sama jak MK5 TDCI z Power Shift.
Passat 150 KM DSG ma moim zdaniem niższą kulturę pracy i jest głośniejszy od fordowskiego diesla, nie spodobał mi się kompletnie. A cena o 10k zł wyższa od 180 KM TDCI w automacie.
Na marginesie, po raz kolejny liczba postów zredukowana u mnie o ok. 50%
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Admini kręcą wątkami o MK5 jak PiS ustawą o TK
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.