A co ma sprzęgło do tych objawów? wszystko jest dobrze, gdy działa turbina, biegi wchodza, auto jedzie, to wygląda tak, jakby turbo się załączyło, ale nie spełniało swojej roli. A ja grzebałem przy przewodach od turbiny, gdyby to był problem sprzęgła, to objawy by występowały dalej.
W początkowej fazie, gdy wymieniłem przedarty przewód, auto jeździło dobrze przez kilka dni, było przyśpieszenie, ale znów coś pieprznęło i pytanie teraz co, dziś wymieniłem opaski tego przewodu (odchodzącego od boostera), auto przez około 20km miało bajeczne przyśpieszenie, biegi zmieniałem szybko, jak w jakimś benzyniaki, a przecież to stary diesel.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kilka tygodni temu wymienialem przewód dochodzący do turbiny z tego metalowego przewodu, to właśnie po nim przez kilka dni było dobrze. A teraz znów coś nie tak, przewody i opaski są 100% sprawne, po dzisiejszej, ponownej weryfikacji. Jedynie co mnie niepokoi to świeży olej przy EGR, ale nie wiem czy to jest jakiś wyciek mający z tym coś wspólnego.