View Single Post
Stary 23-07-2016, 22:16   #6
Dirk96
ford::beginner

Model: MII
Silnik: 1.8
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: [diesel 1.8 turbo] Nieciekawa praca turbiny

A co ma sprzęgło do tych objawów? wszystko jest dobrze, gdy działa turbina, biegi wchodza, auto jedzie, to wygląda tak, jakby turbo się załączyło, ale nie spełniało swojej roli. A ja grzebałem przy przewodach od turbiny, gdyby to był problem sprzęgła, to objawy by występowały dalej.

W początkowej fazie, gdy wymieniłem przedarty przewód, auto jeździło dobrze przez kilka dni, było przyśpieszenie, ale znów coś pieprznęło i pytanie teraz co, dziś wymieniłem opaski tego przewodu (odchodzącego od boostera), auto przez około 20km miało bajeczne przyśpieszenie, biegi zmieniałem szybko, jak w jakimś benzyniaki, a przecież to stary diesel.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Kilka tygodni temu wymienialem przewód dochodzący do turbiny z tego metalowego przewodu, to właśnie po nim przez kilka dni było dobrze. A teraz znów coś nie tak, przewody i opaski są 100% sprawne, po dzisiejszej, ponownej weryfikacji. Jedynie co mnie niepokoi to świeży olej przy EGR, ale nie wiem czy to jest jakiś wyciek mający z tym coś wspólnego.

Ostatnio edytowane przez Dirk96 ; 23-07-2016 o 22:30
Dirk96 jest offline   Odpowiedź z Cytatem