Odp: Drganie samochodu, brak mocy, nierówna praca silnika [Ford Focus MK1]
Witam. Nie jestem pewien czy ktoś jeszcze tu zajrzy, ale nie zaszkodzi spróbować. Podłączam się pod ten temat, ale mój problem nie jest do końca ten sam. Posiadam Focusa mk1 1.6 benzynę. Mój problem polega na tym, że silnik nie pracuje równo i drgania przez to powstałe przenoszone są do kabiny co jest drażniące. Auto kupiłem już z tą bolączką( nie wiedziałem o niej, tani zakup na aukcji samochodowej w uk). Wymieniłem: świece, kable, cewkę,silniczek krokowy, czujnik położenia przepustnicy, wyczyściłem przepustnice(bez dotykowo specjalnym sprayem), rurki i zawór odpowietrzania skrzyni korbowej, obie sondy lambda. Był też mały wyciek oleju z pod pokrywy zaworów wiec uszczelkę też wymieniłem(świece nie zalane). Filtr powietrza nowy, nawet dla testu założony stożek. I dalej to samo. Dodatkowo raz na długi czas potrafi wyrzucić błąd silnika o zbyt bogatej mieszance paliwa, nie zmienia to nic jeżeli chodzi o pracę silnika czy z błędem czy bez jest to samo. Czy ktoś ma jakiś pomysł? U mechanika nie byłem bo tani nie są tu w anglii. Pozdrawiam
|