Cytat:
|
Witam,
Na zachodzie, jak i u nas coraz częściej spotyka się ON bezsiarkowy,
ponoć takie paliwo w starszych dieslach pogarsza smarowanie,chodzi o elementy takie jak wtryski itp,
Czy waszym zdaniem warto dodać z 250ml oleju 2t (do dwusuwów) na cały bak? Oczywiście olej nie byle jaki.
Zabieg ten stosuje się ponoć w celu poprawy smarowania?
Czy jednak lepiej lać czyste ON i bez innych "uszlachetniaczy"?
regrom
|
Tak się składa że mam/miałem już kilka aut z silnikami hdi (1.6również) i na forum zarówno Peugeota jak i Citroena to ludzie już prawie doktoraty na ten temat napisali, łącznie z opłacaniem badań w labolatorium Orlenu.
Generalnie przeważa opinia że można dodać ale nie aż tyle ile podałeś. Z tego co pamiętam to była mowa coś ~100ml na bak (~50L).
Większość ludzi pisała że po dodaniu oleju silnik pracuje jakby bardziej miękko i ja to mogę potwierdzić - sprawdzałem na 2.0hdi 90KM bez FAP.
Ma to niby oczywiście poprawiać smarowanie układu wtryskowego - czego jako laik oczywiście nie byłem w stanie stwierdzić.
Należało by pewnie wziąść dwa auta z takimi samymi silnikami i tak samo eksploatować jeden "z" a drugi "bez" dodatku i po jakimś czasie rozebrać i sprawdzić w jakim stanie jest pompa i wtryski. A że nikt normalny nie jest w stanie tego zrobić to można sobie tylko teoretyzować co właśnie czynią ludzie na forach gdzie wątki o dodawaniu oleju 2T do paliwa mają po kilkaset stron
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Resume: nie zaszkodzi (o ile olej dobry) a jak pomoże to tym lepiej.
Choć jeszcze pozostaje kwestia wpływu na FAP'a ... i tu kolejny wątek - tasiemiec. Ja osobiście uważam że dolewanie 250ml (tak jak sugerujesz) może nie pozostać obojętne dla FAP'a. Zwłaszcza suchego jakie są w Fordach. Choć tak naprawdę to nie wiem czy 1.6tdci w Fordach ma suchy czy mokry FAP bo ja akurat mam 1.8tdci.