Temat: [Focus 2008-2011] 2.0 TDCi powershift - opinie
View Single Post
Stary 25-07-2016, 16:31   #1
ressentir
ford::beginner

Imię: Wiktor
Model: Focus mk3
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2012
Domyślnie 2.0 TDCi powershift - opinie

Witam. Zapewne zaraz zostanę zjedzony za powtarzalność tematu, ale uwierzcie mi, że mnie te szukajki forumowe po prostu nie lubią, a u wuja Google jest mało normalnych opinii, bo zazwyczaj od razu pod pytaniem wyskakują wojny "ekspertów".

Mam aktualnie foczkę z 2009r. 1.8 benzyna. Bardzo dobrze mi się nim jeździ, ale jako, że dostał strzała, jest po gradobiciu i nie ma zbyt bogatego wyposażenia postanowiłem go zmienić. Focus podoba mi się na tyle mocno, że chciałbym kupić właśnie to auto. Znalazłem na aukcji, jak na moje amatorskie oko, bardzo fajny egzemplarz, ale chciałbym zasięgnąć opinii na temat ów silnika z automatem. Czy jest to silnik, który przy odpowiednim traktowaniu przetrwa trochę więcej niż 200 tys. kilometrów? W trasę jeżdżę średnio raz w miesiącu, czasami zdarza się częściej. Do pracy mam jakieś 13km drogi po której poruszam się zazwyczaj z prędkością 100km/h (jeżeli to jest cenna informacja). Oczywiście w przyszłości pewnie zrobiłbym mu chip tuning. Prosiłbym o konkretne opinie na temat tych silników i współpracy z PowerShift'em, bo kolejnych wojen po prostu nie zniosę.

A jeżeli istnieje już temat z opiniami o tym silniku to bardzo prosiłbym o linka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ressentir jest offline   Odpowiedź z Cytatem