Odp: Fabryczne światła dzienne - mijania - wyłączenie
Witam,
Przeglądając tą długą debatę na temat świateł skandynawskich, dziennych, postojowych, xsenonów itp itd. chciałbym chyba prostszą informację uzyskać.
WF0WXXGCDW4T69912 nie wyczytałem w swoim VINie czy jest moduł zmierzchowy, ale analogicznie rzecz biorąc, jeśli nie mam dziennych to i zmierzchu niema a przynajmniej jest nie aktywny. Nie mam również na pokrętle trybu auto, niemam świateł dziennych ani xsenonów. Jedyne co mnie interesuje to spowodowanie, że światła będą się włączać automatycznie równo z silnikiem i w drugą stronę (niema dla mnie znaczenia czy z napięciem czy z rozruchem). Kupiłem nawet urządzenie do tego celu, jednak nie jestem elektrykiem i schematy prostych drucików i krzyżyków w kółeczkach nie są dla mnie jasne, dlatego czytając wasze propozycje, może jest też sposób na przepięcie bezpieczników i przekaźników aby uzyskać oczekiwany przeze mnie efekt. Dodam, że w fabii 2011 (bez świateł dziennych) miałem taki przełącznik w skrzynce bezpieczników który po przełączeniu powodował, że pokrętło w pozycji "0" dawało automatyczne światła, ale niekorzyścią tego było brak podświetlenia całej deski rozdzielczej czego nie chciałbym w swojej foce.
Jeśli jest prostsza metoda to będę wdzięczny i oddam do sklepu kupiony moduł automatycznych świateł, jeśli nie to poszukam elektryka który mi to polutuje.
Dodatkowo byłbym wdzięczny za rozkodowanie VINu bo na Etisie nie wyczytałem jaką ja mam wersję foki - domyślam się, że Duratorq to wersja silnika a nie auta.
|