View Single Post
Stary 27-07-2016, 19:37   #31
Du_poid
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Adaptacyjne reflektory LED - świecą wysoko...

Co do LEDów i jakości światła to jak najbardziej tak może być i nie ma w tym nic dziwnego. Dzieje się tak dlatego, że ledy mają wyższą temperaturę barwy od oryginalnych ksenonów. Mam teraz idealną sytuacje ponieważ wcześniej jeździłem na Osram 5500K, bardzo ładne białe światło na suchym asfalcie o niebo lepiej od większości samochodów z ksenonem (mam wymienione soczewki). Natomiast podczas deszczu, wtedy cóż, przyzwyczaiłem się i wysiadła jedna po 2-latachGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Więc dla testu kupiłem zwykłe Osram 4100K i więc hmmmm....... światło w nocy jak z halogenu (w porównaniu), ale widać, że jednak bardziej oświetla drogę, natomiast podczas deszczu różnica na duży plus. Dużo jeżdżę rowerem po nocach w lesie i zależało mi na mocnej latarce, kupiłem leda, ale specjalnie o brawie ciepłej białej. I tutaj dochodzimy do sedna sprawy. Najlepiej aby producenci w ledach trzymali się dalej światła bliżej 4100-4400K no ale jak by to wyglądało w tak zaawansowanej technologii, led świecący na żółto. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Du_poid jest offline   Odpowiedź z Cytatem