View Single Post
Stary 29-07-2016, 01:33   #326
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Agresja na drodze i blokowanie pasa ruchu - wydzielona dyskusja

@juri2069 ja widzę znaczącą różnicę pomiędzy 160 na autostradzie a 70 na wiosce. Owszem, i tu i tu przekraczasz o 20km/h (rano byłem w lądku stąd kphGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) ale na autostradzie przekraczasz o 14% a na wsi o 40%. Różnica według mnie nie jest subtelna a wręcz znacząca.

No i błagam Was panowie. Nie łączcie jazdy przepisowej z pierdołowatością na drodze.

Fińskie mandaty proporcjonalne do zarobków bolą każdego równo. Jeśli gość, który zarabia 5k przekroczy prędkość o 22 km/h to będzie musiał zapłacić prawie 3000 eurasów. Jego też zaboli. No i płacenie takich mandatów to wcale nie rzadkość, jak mogłoby się wydawać. Wśród moich kolegów zdecydowana większość dokładała się do budżetu. Osobiście mi to nie przeszkadzało. Zawsze była dzięki temu okazja do użalania się na umór w łikend na mieścieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Kupę lat już nie byłem w Dani ale ciągle pamiętam spokój i kompletny brak stresu jaki miałem po jeździe po tym kraju. Na autostradzie ograniczenie jest chyba 110km/h. Sporo ograniczeń na drogach lokalnych. Tylko, że to wcale nie przeszkadzało bo przejazd przez kraj miał zawsze przyzwoite tempo. Powód jest bardzo prosty. Krajowe drogi omijają wszystkie wioski i miasteczka. Żeby dostać się do miejscowości trzeba zjechać z drogi. Taki układ dróg to rewelacja. W przeciwieństwie do tego co mamy u nas czy choćby we "wspaniałych" Niemczech: wieś co 5km.