Odp: Jaki jest wpływ sprężarki klimatyzacji na ciepły i zimny nadmuch?
Raz - mylicie się co do włączania sprężarki przy ustawieniu nadmuchu tylko na szybę - mam przedlifta z końcówki produkcji, i jak ustawię nadmuch na szybę to słyszę cyknięcie sprężarki od razu, czyli się odpala. i to niezależnie od tego czy ten nadmuch ustawię na wyłączonej dmuchawie, czy na załączonej.
Dwa - przez klimatyzację mam problemy z zatokami, również w biurze, więc w aucie na niej praktycznie nie jeżdżę. nie lubię, po prostu. to chyba moja sprawa czy korzystam ze wszystkich dobrodziejstw auta czy nie, i nie potrzeba wycieczek personalnych o kurach.
Trzy - ze sprężarki cieknie mi olej, a nie płyn chłodniczy, bo to mi już sprawdzili rok temu. jak wycieknie cały to sprężąrka się zatrze i będzie jej koniec, a wóczas mogę sobie dalej ozonowac i nabijać klime ale to już nic nie zmieni.
Cztery - raz na rok wymieniam oryginalny filtr przeciwpyłkowy węglowy i nabijam klimę. Ale to nie naprawi mi sprężarki, a to droższa impreza i po prostu dla mnie zbędna.
Chciałem się dowiedzieć, czy bez sprężarki będzie mi działał zwykły ciepły nadmuch, dowiedziałem się że tak, i o to mi chodziło. Sprężarka nie jest mi do niczego potrzebna, tym bardziej że ja upały lubię.
|