View Single Post
Stary 30-07-2016, 15:05   #1164
gufy78
ford::beginner

Imię: Mariusz
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.6 T
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Blaupunkt Travel Pilot FX - kompendium wiedzy

Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem nowym posiadaczem Forda Mondeo i mam problem z nawigacja Travelpilot FX. Przeczytałem cały temat i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem więc piszę.

Miałem oryginalna mapę WE+T 2010 i wszystko śmigało, zachciało mi się aktualnych map i sprzedałem stara kartę, kupiłem nowa Bosh/Tom Tom do FX z 2016 (sama kartę uzywana, bez CD). Zaktualizowałem soft do SP4.1 - przy pierwszej próbie wyszed error bo robiłem z CDRW. Skasował mi oba softy, nie było nic. Potem poszło i soft Travelpilota się załadowal. W chwili obecnej jest tylko soft travelpilota, ten starszy, spolszczony, bez softu nawigacji (jak na zdjęciach)

Problem w tym ze jednostka na obu softach nie widzi karty, tzn da się ją odczytać ale nie jako przenośnik mapy. W opcjach źródła nawigacji jest tylko opcja Nawigacja CD i nie da się tego zmienić na SD, jak na zdjęciach. W żaden sposób nie mogę wgrać softu navi...

Czy to oznacza że karta jest zepsuta?
Poprzednik ja uwalil? Jak na zdjęciach, kartę można odczytać i widać że coś jest na niej zapisane, ale nie da się tego użyć jako mapy ani zaktualizować softu navi...

Jakieś sugestie?
Może ktoś mógłby sklonowac swoją mapę i wgrać ja na tą moją... czy myślicie że to rozwiąże problem?

Z góry wszystkim dziękuję
gufy78 jest offline   Odpowiedź z Cytatem