Cytat:
To jakbyś wygrał w totolotka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Dobrze wiedzieć, że może przy wycenie nie będzie tragedii i użerania się.
Póki co czekam na kontakt rzeczoznawcy. Ma się odezwać w ciągu 3 dni roboczych. Na chwilę obecną zrezygnowałem z auta zastępczego ale jeśli się to będzie jakoś przeciągać to niestety będę musiał z tego skorzystać.
Najbardziej martwi mnie to co jest pod...
Z zewnątrz tragedii nie ma ale z tego co widzę po otwarciu maski to może i nawet cały pas przedni "okulary" mogą być do wymiany. Lampa jest wbita do środka (na zdjęciach tego tak nie widać), oświetla mi drogę przed samym zderzakiem. Zobaczymy też co wyjdzie z tymi spryskiwaczami lamp ale wydaje mi się, że jak zderzak założony to nie widać co może być przyczyną.
Bump:
Cytat:
|
Te ubezpieczalnie w Polsce wszystkie są super.5 lat temu zatrzymałem się na pasach a kierowca golfa wjechał mi do tyłu,Wyliczona szkoda w Niemczech 3500 Euro(byłem w drodze do domu).1500 Euro wypłacili ,reszta po rozprawie sądowej po 1 roku.Ubezpieczalnia -Warta.W innych krajach mam prawo do niezależnego rzeczoznawcy a nie od sprawcy stłuczki.Jako reprezentant sprawcy zrobi wszystko żeby było jak najtaniej
|
Wiadomo, że zawsze starają się obniżyć maksymalnie wysokość wypłacanego odszkodowania. W każdym przypadku występują oni w roli wypłacającego, czy to z OC sprawcy czy własnego AC.
Właśnie w sobotę jeździłem w poszukiwaniu części dla kolegi, który Octavią zgarnął jakiegoś zwierzaka i z Ergo Hestia właśnie miał w piątek wycenę i stwierdzili mu szkodę całkowitą.
Naczytałem się o tych ubezpieczeniach i już mnie głowa boli. Ze jak starają się dążyć do szkody całkowitej to nawet roboczogodzina kosztuje 150-200 zł netto, a jeśli nie uda się tej szkody osiągnąć to nagle godzina pracy kosztuje 50 zł netto.
Ponieważ podjąłem decyzję, że będę auto naprawiał na własną rękę (mam zaufanie do blacharza/lakiernika) w moim mieście, jak wygląda sprawa tego odszkodowania?
Przyjeżdża rzeczoznawca i wycenia np na 1000 zł i dopiero po mojej zgodzie wypłacają na konto?