View Single Post
Stary 01-08-2016, 11:35   #746
krootki
ford::average

Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Jaki to model nowa nawigacja 8 calowa ?

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bez sensu jest, dlatego dziwie sie ze ktos woli nawi fabryczna od rozwiazan typu PNA czy PDA. Szczegolnie te ostatnie w polaczeniu z ciaglym polaczeniem internetowym daja to co zadna mapa fabryczna nie dostarczy. Przynajmniej dopoki nie bedzie aktualizowana online.

A odpowiedz czemu tak jest jest bardzo prosta. O ile zaklada sie ze mapy PNA/PDA sa aktualizowane czesto, o tyle map w samochodach nikt nie aktualizuje co pol roku. Wiec producent wychodzi z zalozenia ze lepiej do mapy dodac drogi ktore beda otwarte dopiero za rok niz jej nie dodawac w momencie wydania mapy. Taka mapa bedzie uzywana powiedzmy 5 lat, a wiec mozna powiedziec ze bedzie aktualna 4 lata. Bez tej drogi by byla 4 lata nieaktualna.
Na telefonie używam Yanosika więc używanie tam nawigacji nie jest dla mnie wygodne. Poza tym za granicą ciężej z internetem w samochodzie no i navi fabryczna ma zdecydowanie większy ekran Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Miałem przeróżne nawigacje (i fabryczne i na osobnym urządzeniu), poczynając od fabrycznej w 2005 roku, gdzie mapy miały jakieś 20% pokrycia dróg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale nigdy nie spotkałem się z sytuacją, żeby drogi były dodawane "awansem" i nawigacja nimi prowadziła. Stąd moje zdziwienie i próba rozwiązania "zagadki" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
krootki jest offline   Odpowiedź z Cytatem