Ja w swoim po przejechaniu 5k dolewam ok 250 ml - jak to ma się do sprawności silnika i szczelności nie mam pojęcia ale wiem i znam osoby co leją litrami i dla nich to normalka - tak im się bynajmniej wydaje zawsze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ps. Jak już tak o oleju jest mowa to 2 tygodnie temu przyjechał do warsztatu znajomego koleś na wymianę klem na przewodach od aku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A jak to mój mechanik sprawdził przy okazji płyny eksploatacyjne wraz z olejem i co się okazało to myśleliśmy, że się przewrócimy ^^ Koleś lat 24, Ford Focus 2008 r. (nie pamiętam jaki silnik ale benzyna), robi rocznie ponad 30 tys. (handlowiec ale autko prywatne). Niecały rok temu wymieniał olej itp. i kolesie co mu wymieniali powiedzieli mu, że następna wymiana dopiero za rok ale już nie mówiąc mu o tym, że średnio wymienia się co 10 tysięcy. Jak przyjechał na bagnecie olej łapał tylko sam koniec i na tym oleju w tym momencie miał już przejechane 28 tys. .....
Koleś jakoś nie szczególnie się tym przejął, bo miał dnia następnego do przejechania 1.5 tys. i żadne argumentu mu mówione nie docierały
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po tygodniu od wizyty zadzwonił do mojego mechanika, że mu auto nagle zgasło na trasie pod Łodzią, a wcześniej silnik tak jakby stracił moc i zaczęło strasznie śmierdzieć .... Kolega domyślił się o co kaman no i się nie mylił - silnik wyzionął ducha
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Naprawa już u innego speca, bo mój był dla niego za drogi, bo krzyknął 400 zł za wymianę silnika
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Aż strach pomyśleć co mu za spece będą silnik wymieniali hahah