Cytat:
|
Większość przypadków pokazuje że logika nie ma nic wspólnego z rzeczywistością
|
A wydawało mi się, że logiczne zjawiska fizyczne da się wyjaśnić za pomocą... fizyki. Widać trzeba do tego ezoteryki albo run.
Cytat:
|
jak również że najwięcej mają do powiedzenia i wytykania ludzie, którzy najmniej mają doświadczenia w danym temacie.
|
A skąd Ty możesz wiedzieć ile ja mam do doświadczenia w danym temacie? Robisz wycieczki osobiste zamiast ustosunkować się do argumentów i jeszcze komuś wytykasz, że ma czelność się odezwać i mieć inne zdanie? Liczyłem na rzeczową dyskusję, a spotykam się z trolowaniem. Głowa mała.
Cytat:
|
Z drugiej strony nie wiem dlaczego komuś dawałeś do robienia przy aucie skoro posiadasz taki zasób wiedzy?
|
Z takiego samego powodu, dla którego Ty idziesz do sklepu po bułki, zamiast je samemu piec, do szklarza, żeby wstawił szybę, a do fryzjera, żebyś sam sobie nie wyciął wzorków na głowie. Znają się lepiej na swojej robocie (widzisz, ja się nie boję przyznać, że nie wszystko zawsze wiem), więc powierzasz im coś, czego ogarnięcie w pojedynkę, bez doświadczenia, jest ciężkie i niesie ze sobą ryzyko, że narobisz więcej szkody niż pożytku.
Zresztą "pompiarz" od montażu i demontażu pompy może mieć ludzi w zakładzie, podobnie jak Ty możesz sobie wymieniać koła w samochodzie na zimowe/letnie, ale wyważarki sobie nie kupisz, tylko jak koła biją, to jedziesz z nimi do wulkanizatora.
Cytat:
|
Na tym kończę tą jałową polemikę fachowców.
|
Jedyne, co ciśnie mi się tu na usta, to stwierdzenie, że nie byłaby ona taka jałowa, gdybyś raczył dorzucić do niej coś od siebie, poza pustymi frazesami.