Cytat:
|
Powiedzcie mi dlaczego każdy typowy :"Polaczek" bedzie sie po stluczce domagał zlotych tarasów? Byle zarobić byle wyciągnąć jak najwięcej. Sam jestem ofiarą bo przsz totalną glupote obtarlem kolesiowi zderzak i lampę. Wystarczy polerka lampy i odświeżenie zderzaka. A kretyn polecial do ubezpieczyciela bo jemu należą sie nowki sztuki... osobiście jak widzę taka osobę mam ochotę .... az szkoda gadać
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
|
@
Filuś
: To może z drugiej strony: dlaczego mając samochód, który miał 15 lat po lekkiej stłuczce mam się dowiadywać że nie opłaca się wymieniać części a już na pewno nie na oryginalne bo jest stary.
Masz samochód na który chuchasz i dmuchasz przez lata a potem ktoś Ci wjeżdża w tył/przód i mówi że tutaj polerka i odświeżenie wystarczy.
Kasa z ubezpieczenia ma wystarczyć na doprowadzenie samochodu do stanu sprzed kolizji. Przepisy są w tej kwestii jednoznaczne. Wystarczy je egzekwować.
To że są ludzie, którzy wyłudzają odszkodowania to nie jest mój problem. Ja odszkodowanie przeznaczam na naprawę samochodu i nie traktuję jako zarobku. Z tego też powodu nie pozwolę sobie na to żeby TU na wstępie traktowało mnie jak złodzieja i wyłudzacza "tak na wszelki wypadek".