View Single Post
Stary 02-08-2016, 10:27   #51
WyszyN88
ford::average

Imię: On
Model: Mk4
Silnik: Diesel
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Stłuczka, jaka wycena?

Cytat:
Napisał Filuś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I tu sie nasuwa kolejny problem. Chce Pan kupic nowy prawy halogen tak? Ok skoro ma Pan na koncie 6,7 zerek to prosz bardzo. A nie lepiej samemu go zregenerowac? Do stanu jak sprzed lat? Gadanie ze niszczy sie powłoka to gadabie głupot. Sam w swoim mondeo regenerowalem i przednie lampy plastiki i halogeny szklane i co? 3 rok smigam i nic sie nie dzieje i tylko uśmiech od ucha do ucha.

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Z tego co widzę halogen jest zbity i są kawałki szkła, nie wiem zatem w jaki sposób wypolerować szklany halogen tak aby wyglądał jak nowy. Tlenek ceru nie zrobi roboty bo kiedyś próbowałem na innym aucie wypolerować niewielką rysę na szybie. Po kilku godzinach efekt pracy był marny.
Nie wiem także jak odnowić odbłyśnik halogenu.

Przecież jak wsadzę (patrząc od przodu) prawy nowy a lewy zostanie stary to będzie widać różnicę. Nawet jak jakimś sposobem uda się wypolerować szklany klosz to odbłyśnik nie będzie się tak błyszczał. Cały halogen wymienię na swój koszt więc nie wiem w czym widzisz problem.
Nie chodzi mi o ukrycie szkody. Zdjęcia mam udokumentowane po to aby późniejszy, następny właściciel auta przy zakupie widział co było przy nim robione i jaka była szkoda.

Twierdzisz, że wszyscy co zgłaszają szkody na ubezpieczenie są naciągaczami. A kim są osoby, które spowodowały szkodę i nie chcą do końca za nią zapłacić?
WyszyN88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem