Odp: Wycieraczki z czujnikiem deszczu
Przepraszam że odgrzebie temat, ale nie chce nowego zakładać a w sumie jest pokrewnymi.
Otóż czy możliwe jest odwrócenie działania wycieraczek? Tzn by powracając do pozycji wyjściowej najpierw wracała lewa a po niej prawa wycieraczka?
Już wyjaśniam skąd pomysł.
Otóż mam S-Maxa w Anglii i jak nietrudno się domyśleć siedzę tam gdzie Wy macie miejsce na pasażera. Podczas opadów powracajaca lewą wycieraczka rozchlapuje resztki wody po szybie która wcześniej została przetarta przez wycieraczke prawa.
I nie byłoby problemu, gdybym miał wersję europejską. Z racji ze jest to anglik woda rozchlapuje się centralnie przed moimi oczyma. Jest to tak irytujące ze się we mnie gotuję tym bardziej na takiej trasie jak ostatnio przebylem. Od zjazdu z promu we Francji do Polski w deszczu. Myślałem że mnie krew zaleje.
Nie wiem czy ciężko było projektantom dostosować ten szczegół do angielskiej wersji auta czy ja mam coś nie tak z wycieraczkami.
Jeśli zatem jest jakaś opcja przestawienia kolejności to proszę o wskazówki gdzie szukać lub jak się do tego zabrać.
|