Odp: Wady wieku dziecięcego.
Wady wieku dziecięcego: po raz kolejny jako wada lakier. Mam Mica Shadow Black, ostatnio z racji wakacji i wyjazdów na dach wylądowała antena od CB - President Virginia z super mocnym magnesem - to fakt. Pod anteną oczywiście dedykowana podkładka aby nie porysować. No i co? po zdjęciu anteny po ok. tygodniu czasu mam "jakby wyblaknięte" miejsca po magnesach z anteny. Wygląda to tak jak ktoś nieudolnie zrobi naprawę powłoki lakierniczej i po czasie od słońca to blaknie. I u mnie wygląda to na czarnym lakierze podobnie - oczywiście nie są to duże placki ale antena ma chyba z tego co pamiętam 8 małych magnesów i w kilku miejscach mi wyskoczyły na lakierze. Żenada po raz kolejny z lakierem i jego żywotnością.
Miał ktoś podobny przypadek? Wcześniej miałem antenę presidenta ale taką zwykłą missouri, tylko że przy większych prędkościach lub mijance z Tirami lub ekranami na autostradzie potrafiła mi się odczepić. W związku z tym postanowiłem zakupić mniej rzucającą się w oczy (wyglądającą jak zwykła antena radiowa). Ale czy dobrze zrobiłem .... teraz sądzę że chyba nie do końca.
|