Cytat:
|
Ja to zgłaszałem, zrobili przegląd i nic nie znaleźli. Napisałem do FP i czekam na oficjalne stanowisko w tej sprawie.
|
Cytat:
|
Czy moźe jest jakaś odpowiedz FP?
Czy ktoś poradził sobie z ustaleniem przyczyn ubytku i chciałby pochwalić się na forum?
|
Chyba się nie doczekam odpowiedzi. Ford Polska po prostu przemilczał maila ode mnie. No chyba że blisko 2 miesiące to jeszcze zbyt mało czasu żeby coś odpisać?
Płyn jak ubywał tak ubywa. Zauważyłem, że przednia szyba mimo regularnego czyszczenia dosyć szybko robi się tłusta/brudna (szybciej niż w innych samochodach którymi jeżdżę). Być może jest jakiś niewielki wyciek do wnętrza (nagrzewnica?). Nawet nie chcę myśleć jak serwis miałby się zabierać za naprawę...
Oprócz tego coś mi zaczęło stukać przy kręceniu kierownicą w czasie parkowania. Takie delikatne puknięcie wyczuwalne na kole kierownicy. ASO wspomina coś, że problem znany i najprawdopodobniej związany z luźnym mocowaniem poduszki powietrznej. Ponoć jest jakaś procedura serwisowa z podklejeniem jej na taśmie. Czy ktoś miał u siebie taką naprawę? Póki co dostałem zalecenie "jeździć aż będzie gorzej, a później się zobaczy".
Tak jak kilku kolegów z forum twierdzę że najsłabszą stroną Forda jest jego serwis. Do końca leasingu jeszcze niecały rok i chyba na tym zakończę przygodę z marką. Niby poważniejszych usterek nie ma, co potwierdza ten wątek na forum, ale ilość drobiazgów, które psują obraz naprawdę fajnego samochodu jest trochę za duża jak na tą półkę cenową.