Temat: [S-MAX 2006-2015] Wycie przy przyspieszaniu
View Single Post
Stary 10-08-2016, 12:09   #7
simon188
ford::beginner

Imię: Wojciech
Model: S-Max ST-line
Silnik: 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Wycie przy przyspieszaniu

Cytat:
Napisał tommy_pl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam to samo w Mondeo MK4 z 2008. Tylko u mnie płyn się pieni, czyli dostaje powietrze. Po dolaniu płynu wspomagania odgłosy ustąpiły. Teraz tylko na 1 biegu, do ok. 2500 obrotów coś gwiżdże. @simon188 - daj proszę znać jak skończyło się to u Ciebie i co było konieczne do całkowitego wyeliminowania usterki.

Zastanawiam się, czy nie wypróbować płynów niby uszczelniających. Coś takiego: http://goo.gl/xfG76A Czy ktoś próbował?
Wymieniłem zbiornik płynu wspomagania. Pomogło, zrobiło się zdecydowanie ciszej ale to jeszcze nie było do końca to. Wymieniłem też pompę wspomagania na używkę i to wyeliminowało wycie wspomagania. Natomiast wycie przy przyspieszaniu występuje dalej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie mam kompletnie doświadczenia z ecoboostami więc przyjmuję, że ten silnik ma po prostu taki dźwięk i już Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
simon188 jest offline   Odpowiedź z Cytatem