Jesli juz to G90C (o, @
Antej mnie uprzedzil zanim dopisalem posta)
Wlasnie sam sie zastanawiam co kupic.
G90C to Ambarella A7LA70 i nagrywanie fullhd@60fps (G90A FullHD@30 z tego co czytalem). Nie wiem tez czy A ma GPS logger.
No w kazdym razie G90 oparty na Ambarella a A119 na Novateku NT96660. Jednak Ambarella mnie bardziej kusi.
Z innych stron medalu...
- A119 ma opcjonalny filtr CPL a G90 nie ma
- A119 ma ten zajefajny ksztalt... ktory troche zepsuli ta podstawka pelniaca role anteny GPS. Czy to tak trudno chociazby skopiowac to zgrabne rozwiazanie jakie ma CDV300? Co gorsza jak ktos nie chce miec GPS to bedzie kabel podlaczal wprost do modulu kamery a nie do podstawki.
Chociaz... moze to ma sens w przypadku kondensatora zamiast baterii (mozna odpiac kamere i obslugiwac ja trzymajac w rece)
- G90 ma antene GPS na kablu do nalepienia w dowolne miejsce... na deske kokpitu. Mozna na szybe ale trzeba samemu kleic
- G90 wydaje sie miec lepszy obraz
- G90C oferuje funkcje jak asystent pasa (Edit: A119 ma takze) i alarm kolizyjny.
- G90 ma FOV 170* z imo lepsza korekcja rybiego oka
No w kazdym razie sam nie wiem. Ciezko sie zdecydowac. Idealem by byl G90C zapakowany do obudowy A119-tki. Wwyglada na to ze zostane przy G1WH
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS. Zadna z tych kamer nie ma WiFi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.