Temat: [Mondeo 2000-2007] Czujnik zamkniętych drzwi
View Single Post
Stary 10-08-2016, 20:37   #6
majtin1986
ford::beginner

Model: Ford Mondeo MK3 Sedan
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Czujnik zamkniętych drzwi

Rozebrałem dziś słupek. Przy podłodze okazało się, że jeden z kabli był przerwany. Połączyłem go i wydawało się, że będzie ok, bo już zaczęła się palić lampka wewnątrz po otwarciu drzwi kierowcy. Również test GEM przeszedł, jednak kontrolka otwartych drzwi nadal się świeci.
Czy możliwe jest, że jest to po prostu błąd, który wyskoczył wcześniej w momencie przerwania przewodu i po przywróceniu obwodu on się nie skasował? Nie mam niestety OBD, aby sprawdzić i go ewentualnie wykasować.

Mam jeszcze jedno podejrzenie dot. klapy bagażnika. Bywało, że przy dużym deszczu bagażnik zaczynał świrować (sam się otwierał, nie działało otwieranie z pilota, z wnętrza). zdjąłem te osłony w bagażniku, aby zobaczyć, czy gdzieś nie jest kabel przerwany, ale nic nie zobaczyłem.
Pytanie do posiadaczy sedanów. Czy po otwarciu klapy bagażnika zapala się lampka w środku nad lusterkiem i kontrolka otwartych drzwi? Macie jakieś pomysły?

Ostatnio edytowane przez majtin1986 ; 12-08-2016 o 11:37 Powód: dodano informacje
majtin1986 jest offline   Odpowiedź z Cytatem