Cytat:
Witam wszystkich!
Od kilku tygodni jestem posiadaczem nowiutkiego Mondeo MK5 w wersji trend z pakietem GoldX. Pierwotnie wybór był skierowany w stronę Focusa, ale porównanie miejsca w środku (szczególnie z moim starym Focusem II) nakłoniło mnie do zastanowienia się - wziąć wypasioną nową fokę, czy bardziej podstawowego Mondka. Ostateczny wybór padł jednak na większe auto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Co mi się bardzo podoba:
- wygląd auta - co do niego podchodzę to mam usmiech na twarzy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- wyciszenie wnętrza
- nagłośnienie -pomimo 8 standardowych głośników gra na prawdę fajnie,
- SYNC 3 - całkiem fajnie to chodzi, aczkolwiek brakuje mi przycisku "radio".
Co mnie denerwuje w nowym Mondku:
- za mocne wspomaganie kierownicy na trasie - na razie prowadzi mi się gorzej niż Foka II,
- fotele w wersji podstawowej (Cypress) - są za miękkie i słabo trzymają na boki,
- po zrobieniu ok 1000km podczas przyspieszania słyszę takie cykanie (dzwoneczek?) od silnika. To zawory czy coś? W każdym bądź razie pojadę z tym do serwisu, bo trochę jednak to słychać.
|
Gratuluję autka, ja również stałem przed podobnym wyborem i zdecydowałem się na Mondeo, chociaż jestem jeszcze na etapie tuż "przedzamówieniowym", także cieszył się nim (oby) będę dopiero późną jesienią.
Co do foteli, to jak tylko z żoną wsiedliśmy do wersji Trend, to od razu stwierdziliśmy - "ale miękko". Dlatego chyba odżałuję jeszcze tysiaka na pakiet Seat 3 - Dostaje się wtedy takie fotele jak w Titanium, które są (chyba) troszkę wygodniejsze.
Pzdr
Stefan