Cytat:
|
Niestety ja Ci nie pomogę, gdyż uzywam IDSa i nie wiem czy forscan ma takie możliwości.
ALE nie wiem czy nie taniej będzie podjechać do kogoś żeby ci zaprogramował klucze niż kupować na raz kabel kody itd.
|
Dla tego wkleilem metode kodowania w programie Forscan jak wyglada.
Czego potrzebujemy?
-kabel kompatybilny z ELM327
-oprogramowanie FORScan wraz z licencją (po założeniu konta) do kodowania PATS – odpowiedni wpis na forum FORScan
-kalkulator kodów IN/OUT – dostępny online (po założeniu konta) na stronie autokeyprog.com
-w przypadku kodowania nowych kluczy – 2 ORYGINALNE klucze. Nie mogą one posiadać pastylki uniwersalnej (tzw. klonów). Samochód nie odpali, gdy będzie mniej zaprogramowanych kluczy. Pastylki immo można zdobyć też z innego samochodu
dostęp do internetu podczas kodowania
Kabel mam STN1170, program jeszcze nie rejestrowałem, ale raczej to nie problem. Generator kodow online też da rade obrobić. Pytanie jak normalnie powinno to wygladać?
Kupuje drugi używany kluczyk z obcym imo, docinam surówkę grota i mogę zaprogramować oba kluczyki do mojego auta?? To wszystko będzie wystarczające??
Przypuścmy, że użyję IDSa.. wystarczy taki zestaw do aktywacji 2 kluczyków kiedy mam tylko 1??