Coś tu jest dziwnego
Po pierwsze jeszcze nie spotkałem się z awarią alternatora droższą w naprawie niż nowy alternator. No chyba że pęknie obudowa - ale to przypadłość Fiatów z lat 90
Jeżeli świece pobierają 100 amperów to nie ma siły, żeby alternator nie ładował całą mocą
Ja bym podjechał do dobrej, polecanej firmy zajmującej naprawą alternatorów, która przede wszystkim ma specjalny silnik do sprawdzenia alternatora
Mi też chcieli wymieniać alternator, a okazało się że trzeba wymienić sprzęgiełko za 200zł. Po zamontowaniu alternatora mechanik, który demontował alternator dalej twierdził, że jest do wymiany, bo ładowanie jest 15,20. Więc zadzwoniłem do osoby, która mi wymieniła sprzęgiełko o co chodzi, a On się zaśmiał tylko i mówi:
Niech ten fachowiec skasuje błędy po wymianie alternatora i spadnie do 14,90 a jak naładuje akumulator to spadnie całkiem. No i mechanik podpiął kompa skasował błędy i zrobił wielkie oczy...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))
Alternator hula dalej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.