Nie byłem na miejscu to nie oceniam konkretnej sytuacji. Myślę jednak, że ktoś kto uciekając potrącił policjanta, może za chwilę potrącić kogoś innego powinien być natychmiast zatrzymany. Jedynym narzędziem jakie miał w tej sytuacji policjant była broń służbowa. Miał broń to użył i tyle. Każdy wie, że policja posiada broń, każdy musi się liczyć, że uciekając może być zastrzelony.
Co do policji... Tam też pracują ludzie, mają dać się odstrzelić, przejechać czy zostać inwalidami tylko dlatego, że w Polsce policjant zawsze ma ****iane prawa jeśli chodzi o jego życie i zdrowie?? Swoją drogą ciekawe jest, że do wystawiania mandatów (zarobek dla państwa) policja ma ogrom praw. Jeśli jednak chodzi o odpieranie ataków policjant ma dostawać po łbie i jedyne co ma zagwarantowane to 100% płatne L4
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiem, że policjant ma ryzyko wpisane w zawód... no cóż, taka robota. Co innego jednak oberwać kulkę w akcji porwania dziecka czy zatrzymania zabójcy a co innego być wgniecionym a asfalt podczas rutynowej kontroli trzeźwości pod dyskoteką.