Cytat:
|
Witam
Parę dni temu zostawiłem samochód u elektryka z powodu nie działającego centralnego zamaka z pilota, efektem tego było wymiana modułu GEM. Po wymianie modułu teraz nie działa w ogóle cały mechanizm centralnego tzn wszystkie drzwi muszę zamykać od środka i klapy też nie otworzę. Mój samochód to Ford Focus C-max benzyna 2004r a numer modułu to 3M5T 14A073 CG. Moje pytanie jest takie czy można użyć modułu o innych numerach bo o identycznych nie mogę znaleźć w internecie, chyba że mój elektryk źle coś zrobił. Proszę o pomoc!!!
PS. Dodatkowo jest alarm otwartej pokrywy silnika
|
GEM wymienił pytanie czy zaprogramował wszystko jak trzeba i czy wymienił na odpowiedni.
Jakby co masz stary?
Jaki masz numer części na nalepce na nowym, a jaki na starym. Stary teoretycznie sprawdzisz po VIN. Jak już wymieniałeś GEMa to trzeba było na poliftowy wymieniać.
Podeślij stary nr modułu GEM albo jak nie masz to podaj VIN.
Znajdź kogoś w okolicach, kto ma ELMConfiga i ELMa. Jakby elektryk zrobił wszystko poprawnie, to działałoby od strzała.
Zmieniałem GEMa 3 razy (przy czym raz z przedlifta na polifta) i w C-Maxie/Focusie jest to operacja bezbolesna jak się wie co się robi.