Temat: [Focus 1998-2004] Regeneracje bębnów
View Single Post
Stary 17-08-2016, 22:22   #6
CzerwonaMalyna
ford::advanced

Imię: Kamil
Model: Focus kombi
Silnik: 1.6
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Regeneracje bębnów

Siemanko,
Niedawno przerabiałem ten temat, Jak chcesz aby łatwiej zszedł bęben to odkręć śrubę centralną (trzymającą bęben) ale nie odkręcaj koła, lepiej będzie Ci manewrować lewo, prawo, góra, dół. Jak to nic nie da to zdejmij koło i młotek. Musisz w miarę symetrycznie szarpać/stukać aby równo szedł. Śrubę dokręcałem na czuja. Jak masz szczęki to zorientuj się w jakim stanie są cylinderki czy bez problemu da się odkręcić odpowietrzniki aby odpowietrzyć hamulce ( jak nie to z cylindrami będzie ciężko samemu). Tak czy siak poleciłbym Ci je nabyć. Kup przy okazji takie krótkie linki do ręcznego. Jak dawno nie wymieniałeś to przy okazji takiej operacji warto. Rant, który jest od wewnątrz bębna możesz oszlifować - mi to robił mechanik. Jakbyś miał jakieś pytania itp to pisz. A! jak zdejmiesz bęben cyknij fotkę jak pisał Miro abyś później się nie pogubił przy składaniu.
Pzdr.

I jeszcze jedno nie zostaw auta na ręcznym przy tej operacjiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
CzerwonaMalyna jest offline   Odpowiedź z Cytatem