View Single Post
Stary 18-08-2016, 10:26   #6
rrubens
ford::average

Model: Fusion
Silnik: 1.4 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Górne światło STOPU pali się na światłach pozycyjnych/mijania

Analizując aspekt czysto teoretyczny przepalona żarówka w twoim samochodzie nie powinna nic wnosić. Nie masz modułów sterujących światłami. Masz tylko napięcie kontrolne sprawdzające czy żarówka jest cała czy przepalona (ja też tak mam mimo, że samochód nie posiada komputera).

To co się u Ciebie dzieje może świadczyć o jakimś problemie czysto na instalacji (przetarte przewody lub brak masy). Niestety to jest wywód czysto teoretyczny, jak bym miał podobny problem to bym jasno i klarownie mówił co jest nie tak.

Ja miałem kiedyś problem z instalacją ale w przyczepie, dlatego było moje pytanie o hak. Przyczepa miała dziwne mostki i jak odpalałem pozycyjne przy podłączonej przyczepie świeciło mi się przeciwmgłowe w samochodzie. Obwód się zamykał i od innej strony żarówka dostawała plusa (nawet na desce rozdzielczej zapalała mi się kontrolka).

Powoli przeglądaj instalację nie wyrywając wszystkiego. Na początku skup się na gnieździe od haka i przewodach. Nie sprawdzaj lamp bo to już będzie pewnie ze 4 piwa to już można coś popsuć.

Ja popełniłem ten błąd jak hak montowałem instalację jeszcze początek szedł świetnie ale my jako umilacz czasu używaliśmy małpek. No i przy montażu zderzaka było źle, dla wydechu :/
rrubens jest offline   Odpowiedź z Cytatem