Cytat:
@ Eatal
tak to ci. Robili turbo do Fordów. Na forum jest kilka.
Wyższa trwałość dzięki lepszym materiałom. Solidniejsze łożyska, kute koła itp.
Większa wydajność dzięki innemu kołu kompresji. Turbo może (ale nie musi) podać większe ciśnienie.
A ten Watin to znowu: no comments. Problem doskonale rozumiem. U mnie wymiana silnika może i przebiegła zupełnie bezproblemowo ale nie dość, że byłem bez samochodu, zapier. w robocie, ciągłe delegacje to załatwiałem wszystko sam. Od szukania silnika, transportu przez podłączanie forscana. Czerwiec miałem straszny. W drugim samochodzie do tego zepsuła się klima. Wymieniłem wszystko co można było oprócz parownika wewnątrz kabiny. Wykonałem z 10 telefonów czy ktoś się podejmie i wszyscy, że w sezonie to nikt nie będzie kokpitu zdejmował bo wolą nabić i skasować. Ostatecznie sam musiałem zrobić po nocach i udało się wymyślić patent bez zdejmowania deski. Eatal, znam ból doskonale. Ciągle jeszcze odsypiam ten czas.
|
Przy wymianie silnika i probie samodzielnego koordynowania takiej naprawy to miesiac uziemienia zrozumialy...
Ja oddalem do ASO w nadziei, ze za $$$ bedzie szybko i rzetelnie...
Posypalo mi sie dolozenie haka, posypalo sie zabezpieczenie lakieru
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Zakładam że dostałeś diagnozę na piśmie i jak się pomylili to kasę oddadzą ?
|
Patrz nizej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aktualizacja 14:00:
Turbotech po 1-2h od dostarczenia turbiny: "parametry turbiny super, sucha, dobrze wywazona, geometria poprawna, mechanicznie calkowicie sprawna, natomiast zepsuta jest elektronika od sterowania zaworem. Nie do naprawy "nigdzie na swiecie", bo za nowa turbina, nie jest jeszcze rozpoznana, nie ma tej elektroniki nigdzie dostepnej...
Zla wiadomosc wiec taka, ze turbina nieregenerowalna.
Dobra taka, ze awaria nie miala przyczyny mechanicznej, zwiazanej z silnikiem, a jest "tylko" awarią eksploatacyjną... To moj wniosek. Poprawny?
Ok 16:00 ma dostac wycene nowej turbiny.
Szykuje sie wiec gruba kasa