Hej,
Kilka newbie pytań, więc nie zlinczujcie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1) Jak bardzo oszukuje licznik średniego spalania w cyklu miejskim na podstawowym sofcie? Czy da się coś zrobić by był on dokładniejszy?
Głupio mi przyznać czytając wasze posty bo u mnie średnie spalanie w cyklu miejskim (średnia 30km) w Łodzi to około 7.2l/100km. Nigdy nie liczyłem ręcznie bo Focusa mam od 2 miesięcy....
2) Czy taka zmiana softu w ogóle ma sens? Jaki to koszt i czy w ogóle gra jest warta świeczki? W mniejsze spalanie to nie wierzę, ale faktycznie ostatnio lecąc z Wrocławia do Łodzi na przelotówce przy prędkości 160km czuć już było spadek mocy. Posty są od skrajności w skrajność
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
3) Na trasie Poznań - Łódź autostradą dla testu sprawdzałem przy jakiej prędkości mogę przycebulić. Jadąc 90km na 6 biegu spalanie było wysokości 5l~ jadąc na tempomacie przez 50km. Tak, wiem że próbka 50km jest dość z dupy bo krótka odległość ale od bramki udało mi się do tylu zejść. Stąd wracam do pytania z ptk 1. Da się lepiej skalibrować licznik średniego spalania czy przywyknąć że oszukuje ?