Zadzwonilem do Perun Turbo, bardzo mily i rzetelny facet, najpierw sie zdziwil - jak
@
latar
- ze turbina "za nowa" do naprawy, potem spytal o rocznik auta, i jednak przyznal, ze tak moze byc, tym bardziej, jesli Turbotech daje taka diagnoze.
W przypadku awarii actuatora/sterownika nic nie zrobią, bo ford jako części tego nie sprzedaje.
Zasugerował natomiast, że mogę szukać turbiny z rynku wtornego (z rozbitka), i ze powinny byc relatywnie tanie (bo jeszcze nie ma na nie zapotrzebowania) a jeszcze nie zuzyte.
@
mkk1
jak rozumiem "bullshit" jest komentarzem do tego, ze takiego sterownika nie da sie naprawic, tak?
Telefoniczny ping-pong Turbosprezarki-Bocian i Turbotech i ustalilem (2.2 TDCi 200KM, 2013 (polift)):
- Sterownik Mitsubishi (nie Hella/Garret!). Fizycznie sa dosc podobne a jednak inne.
- Sterownik nie wystepuje w katalogach jako osobna czesc, dostepny jest tylko w komplecie z turbosprezarka. Potwierdzone wiec przez trzeci warsztat specjalizujacy sie w turbosprezarkach.
- 2 mozliwosci do wyboru: nowa lub uzywana. Nie polecal przekladania samego sterownika (z zakupionej "niesprawdzonej" uzywki do mojej "dobrej" turbiny), bo trzeba by go calkowicie przeprogramowac do mojego egzemlarza.
W miedzyczasie zadzwonil Turbotech z oferta NOWEJ turbiny: 2750 netto.
Chyba bede szedl w tym kierunku, szczerze mowiac boje sie kombinowac z uzywka (kupie nie ten model, albo tez walnieta, po jakims kosmicznym przebiegu...)
Choc z drugiej strony ta zalinkowana przez
@
latar
najprawdopodobniej jest ze sterownikiem mitsubishi (tak wynika z rozmowy ze sprzedawca, ale moze potwierdzic nr seryjny dopiero jutro):
http://allegro.pl/ford-s-max-mondeo-...379985980.html
Roznica cenowa spora...