Odp: po wymianie katalizatora błąd powraca
Chciałem się dowiedzieć czy w tych egzemplarzach były problemy z katalizatorem, czy to jest tylko wymysł naszych (firmowych) mechaników, co do błędu to nie wiem bo padł mi kabel ELM, a kod odczytałem z testu zegarów. Zaczęło się od tego, że padł akumulator, po jego wymianie pojeździłem trochę i zapalił się check engine z kodem C558_64 (odczytany z zegarów) byłem pewny, że jest związany z wymianą akumulatora więc pojechałem do mechanika obsługującego nasza flotę i błąd wykasował (nie dopytywałem o co chodzi i nie było żadnych objawów) po przejechaniu 1000km check wywaliło ponownie, więc znowu pojechałem do naszego mechanika, a ten zadzwonił do firmy i powiedział, że trzeba wymienić katalizator i tak zrobił za ok 1700zł. Po kilku dniowej naprawie odebrałem autko pojeździłem dwa tygodnie i znowu ten sam check się świeci na poniedziałek jestem umówiony na ponowne odstawienie auta, dla tego mnie to zaciekawiło i was zapytałem bo ponoć to jest trzeci focus w firmie z problematycznym katalizatorem, albo coś nie tak z mechanikami. Jedyne co mnie przeraża to spalanie tego auta wczoraj na dystrybutorze 8,5l/100
|