Temat: [S-MAX 2006-2015] P0045&P0047 Układ napędowy. Brak mocy.
View Single Post
Stary 19-08-2016, 01:42   #33
Eatal
ford::average

Imię: Piotr
Model: Ford S-Max TitS automat
Silnik: 2.2 TDCI 200KM AT
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: P0045&P0047 Uklad napedowy. Brak mocy.

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W świetle dzisiejszych przepisów ciężko byłoby wybornić S-Maxa tylko do użytku służbowego. Chyba, że miałby kratkę i dwa fotele albo ścianę z plexi za pierwszym rzędemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od razu bralem 50/50. Z wielu powodow, sam charakter auta mial drugorzedne znaczenie.

Ksiegowy (i jeden Traczo-finansokorpo-reptalianin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) kusil wersja leasingu (100% na firme) w ktorej w 4mce splaca sie maksymalny dozwolony limit, a potem wnosi wniosek o przejscie na 50/50. Dzieki temu mozna w 4mce mozna wciagac koszty auta na 100%. W 4mce wiec mozna splacic - o ile dobrze pamietam - 70% wartosci sumy leasingu (oraz wszelkich kosztow zwiazanych z autem!). Pozostale 30% splaca sie w ratach, rozlozonych jak kto chce (>2lata o ile dobrze pamietam) juz jako 50/50.

Oczywiscie % w tym kontekscie odnosi sie do cakowitego kosztu leasingu, a wiec uwzględnia koszt pieniadza (EFL dal np. oferte na 103%).

Nie chce mi sie wchodzic w finansowe szczegoly, ale to calkiem korzystne dla kogos kto nie boi sie okolic GAP-a, ma gotowke ale lubi zakombinowac.

Nie dla mnie to. Adrenalina na macie a nie w finansach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Albo inaczej: przy flocie, skali to mega korzystne rozwiazanie. Przy jednym samochodzie (i to faktycznie uzywanym takze do celow prywatnych), wg mnie nie.
Podstawowym powodem nie sa mozliwe kontrole ale to, ze nie jest sie wlascicielem auta (ze wszelkimi tego konsekwencjami w "warunkach brzegowych", wypadkowych). W ktoryms watku o tym pisalem.

Kazdy liczy po swojemu, ja policzylem tak.

Zmieniajac temat: czego nie powinno sie spier* przy wymianie turbiny na nowa? na cos zwrocic uwage WATINowi? Wymiana oleju? Odmowienie zdrowaski?