Witam!nie chcę zakładać nowego tematu dlatego tutaj pisze. Chodzi o to ze mam podobny problem z jedynka wstecznym i dwójką lecz zanim przejdę do meritum zacznę od tego ze po zakupie auta a było to jakieś 40 tys km temu zmuszony byłem do wymiany wału korbowego co za tym idzie 2masy bo ponoć ta właśnie rozwalila wal.Kiedy wymieniłem wal (kupilem uzywke)plus 2mase (funkiel nówka ze sklepu forda z całym zestawem ma się rozumiec) zadowolony jak dziecko z zabawki pojeździl em tydzień i tak jak by mi zabawkę ukradli zalamalem się. Mianowicie zaczęły robić się problemy z biegami tzn.wlaczam 1 wchodzi tak jak gdyby wsteczny ja blokował i niby wchodzi ale tak ni jak(mowa tu o ciepłym silniku)zmartwilo mnie to trochę ale pomyślałem looz zobaczę rano i stało się
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. odpalam włączam 1 ciężko wchodzi włączam R ciężko wchodzi ruszam zmieniam 1 na 2 a tu ta dwójka jak bym sprzęgła nie dopchal do konca zazgrzylala
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.pojeździl em silnik się rozgrzal i niby ok ale jak gasilem auto trzepalo nim jak bym dalej miał problem z 2 masą,hmm pomyślałem,patrzyłem na ręce mechanika bo kumpel,nie wymienił mi jakiejś innej wypakowal z pudełka i zamontowal przy użyciu jakiegoś tam specjalnego narzędzia.Pojechalem do niego powiedziałem o przypadku,stwierdził że skoro jak na zimnym biegu najpierw wcisne 3 na postoju a później R lub 1 to wchodzi idealnie znaczy problem jest w synchronizatorach.Powymienial R 1 i 2 i jak wyjechałem było super przez dzień później jak zawsze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.no lipa myślę dzwonie do mechanika a ten mi na to ze on już nie wie co jest i taki załamany sprawa zwracam się z uprzejma prośbą o pomoc być może miał ktoś z Was taki przypadek a może ktoś porostu podsunie jakis pomysł co z tym fantem zrobić. Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka