Temat: [Mondeo 2007-2014] Ja mu w gaz czyli kłopot przy ruszaniu
View Single Post
Stary 21-08-2016, 10:49   #29
LiVeD
ford::beginner

Imię: ....
Model: Audi SQ7, Audi A8 D4
Silnik: 4.0TDI, 4.2 FSI
Rocznik: 2017, 2013
Domyślnie Odp: Ja mu w gaz czyli kłopot przy ruszaniu

U mnie również występowały problemy z ruszaniem, chociaż mam mocny silnik i nie powinno to sprawiać problemu a jednak... W jednym z serwisów gdzie kupiłem moje auto szef po przejażdżce ze mną (dosyć agresywną) stwierdził auto OK, ja nie potrafię jeździć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zastanawiałem się czy może to już problem ze sprzęgłem lub rzeczami z nim powiązanymi, co się okazało mylnym myśleniem. Po pół roku zmiana serwisu i z tym samym problemem podczas wymiany oleju i przedłużeniu gwarancji opowiadam szefowi serwisu. Pan wsiadł zrobił rundę wkoło serwisu i stwierdził że auto zostaje u nich na 24h. Na następny dzień odbiór i zaskoczenie: z autem żadnych problemów, podczas ruszania brak jakichkolwiek podskoków, żadnego palenia sprzęgła etc. Okazało się że problemem u mnie było oprogramowanie, które musiało zostać wgrane na nowo. Od tego czasu po roku starań się aby z pod świateł ruszyć normalnie i nie zrobić z siebie idioty jeździ się tak jak jeździć się powinno.
LiVeD jest offline   Odpowiedź z Cytatem