Odp: Opony całoroczne - opinie
Ja tylko dałem kurcze porównanie, czy wy nie czytacie? Mam np kupione KHUMO bieżnika 7mm, letnie pięknie wyglądają, a jak popada, to jak na łyżwach. Na MOKRYM zachowują się LETNIE KHUMO jak DĘBICA FRIGO. Po prostu porównanie. Jest szansa że nie jedna osoba przetestowała Dębice frigo na mokrym więc będzie można sobie wyobrazić jak takie KHUMO działa. Dla mnie NIEAKCEPTOWALNE. To samo w dostawczym Kangoo mam jakieś nowe budżetowe z tyłu i też tak się prowadzą. Dębica Navigator czy Presto jest NIEBO lepsza na mokrym.
Dlatego napisałem, że budżetowe, w zasadzie obojętnie jakie będą KIEPSKIE, nieważne czy letnie, zimowe czy całoroczne. A dodatkowo jeśli całoroczne, czyli takie od których wymagamy więcej, to już tym bardziej.
Jak już miał bym wybierać to chyba wolał bym te Dębice niż jakąś chińszczyznę. Navigatory 2 (bo chyba o nich myślałeś) jako takie spisują sie ogólnie nieźle i sa dość trwałe. Jak by nie było to wzór bieżnika z opony Goodyear Vector 3
Osobiście wybrał bym dębice, jeśli mało kasy, lub jak już coś markowego. Na twoje potrzeby myślę ze dębica starczy, a nawet jesli nie, to będzie lepsza niż indyjskie, tajwańskie, chińskie czy inne no name opony.
|