Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 21-08-2016, 20:06   #2046
stefanb
ford::advanced

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Hej Grzesiek - ja czytając to forum mam właśnie inne odczucie - ok, parę osób opisywało problemy z elektroniką, być może były jakieś problemy montażowe (chociaż wydaje mi się, że już dość dawno nie było nowych postów tego typu), mamy kolegę, któremu padł silnik 1.5 Ecoboost. Ale odnoszę wrażenie, że ogólna opinia użytkowników nt. tego samochodu jest naprawdę pozytywna. Śledzę też dwa niemieckie fora Mondeo (na motor-talk.de i mondeo-mk5.de) i one naprawdę nie są zalewane informacjami o problemach z tym samochodem - wręcz przeciwnie. Wiadomo - akcja z klimą - to temat znany. Akcja serwisowa z LED'ami - to jestem w stanie przeżyć. Ale naprawdę trudno jest znaleźć przypadek, że Mondeo komuś stanęło w trasie, że stoi ciągle w serwisie, że ma jakieś uciążliwe "fuck up'y", których ASO miesiącami nie potrafi usunąć, itp. Na niemieckim forum VW Tourana, którym się też interesowałem były przypadki przeciekającego nadwozia, wymiany skrzyń biegów w praktycznie nowym samochodzie, awarie systemu multimedialnego, krzywo spasowane blachy, standardowo u VAG'a problemy z DSG, itp. Na tle tego Ford wydaje się statystycznie naprawdę "bezpiecznym" wyborem - takie jest moje odczucie (mam nadzieję, że nie trafi mi się egzemplarz, który będę przeklinał do końca życia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem