Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 22-08-2016, 15:02   #2071
tate00
ford::average

Model: Mondeo MK5,
Silnik: 2.0 TDCi 180KM / 209 KM,
Rocznik: 2015,
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Ja miałem dwukrotnie taki przypadek w MK5,
pierwszy przy przebiegu 6 tyś: jazda po drodze szybkiego ruchu (dynamiczna) 35 km i potem wyłączenie samochodu pod sklepem i po ponownym odpaleniu wyświetla się usterka silnika (samochód ma moc i jedzie). Wracam do domu podpinam elm z Forscanem i są takie dwa błędy : PCM P244D: 68-EC i OBDII P2440-C kasuję je i jadę na próbę, błędy po 20 km jazdy nie gasną (umawiam się do serwisu na następny dzień ).
Rano odpalam samochód błędów nie ma i nie ich zapisanych w komputerze, serwis nic nie może zrobić.
Drugi raz (przebieg 13 tyś) autostrada niemiecka jazda ciągła 700 km z średnią prędkością 160-170 km/h zjazd na parking, po chwili kontynuacja jazdy po 5 minutach komunikat usterka silnika, jadę dalej po chwili brak mocy prędkość max 160 km/h.
Zjazd na stację paliw (przy okazji tankuję do pełna) , odpalam samochód a tu nic (kręci ale nie odpala), wzywam assistance Ford mają przyjechać za 3 godz. jest sobota po 17-nastej . Nie lubię czekać mam w bagażniku kabel elm podłączam się i wyskakują znowu te dwa błędy oraz z 5 innych - kasuję je samochód odpala i jadę dalej odwołując Ford Pomoc.
Przejechane mam już 16 tyś i dalej nie wiem co mu dolega.
tate00 jest offline   Odpowiedź z Cytatem