Cytat:
Kolego
@ tate00
Twojemu MK5 dolega to samo co mojemu. Ale jak zwykle to wiadomość dobra i zła:
- dobra dla mnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- Drugi raz usterka silnika przy mocnym hamowaniu silnikiem (zjazd na 2 biegu ze wzniesienia w górach). Usterka P062b Internal Control Module Fuel Injector Control Performance. Tym razem samochód nie zgasł a po ponownym uruchomieniu pojechał jakby nigdy nic.
- zła wiadomość: Ani ja, ani w ASO, nie wiemy co mu jest.
W moim dodatkowo pojawiają się jakieś błędy komunikacji i modułu wspomagania kierownicy. Sporadycznie ale powtarzalnie - nie wywala błędów ale widzę je ForScanem. Pisąłem wcześniej o sporadycznych problemach z systemem wspomagania ruszania pod górę i z kontrolą trakcji.
Ostatnio ASO wykonało update PCM-a do najnowszej wersji i zobaczymy. Przede mną służbowa trasa ok. 1,5 kkm.
Kabel i Forscan zawsze jeżdżą ze mną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Auto ma 40 tys przebiegu.
|
Mógłbyś mi powiedzieć bo jestem czeski jaki kabel i oprogramowanie kupić żeby odczytać i ewentualnie skasować błędy ??. Mi zdarzylo się raz ale nie stracił mocy tylko zapalił się kluczyk po ponownym odpaleniu juz jest ok . Jak byłem w serwisie to odczytali jakiś błąd komunikacji i tyle