Temat: [Focus 1998-2004] Coś huczy, buczy przy skręcie w prawo
View Single Post
Stary 22-08-2016, 20:30   #1
driverUK
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Focus MKI
Silnik: 1,8
Rocznik: 2003
Domyślnie Coś huczy, buczy przy skręcie w prawo

Witam,

Ford Focus MKI 1.8, 2003, wersja UK Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Problem wygląda następująco: któregoś pięknego dnia skręcając w prawo usłyszałem buczenie, huczenie dochodzące z prawej strony auta. Dziś jadąc zauważyłem, że zaczyna huczeć, buczeć podczas jazdy na wprost. Nie jest to łożysko piasty koła - sprawdzałem, zero luzów. Nie jest to też odgłos charakterystyczny dla kończącego się przegubu bo ten rozpoznałbym bez problemu i zaznaczam, że przy max skręcie nie występuje ów charakterystyczne stukanie. Wymienione końcówki drążków kierowniczych, zbieżność oK, ogumienie ok, zawieszka zero luzów. Gdy podczas buczenia, huczenia lekko naciskam na hamulec to ustaje. Nie występuje ono również przez cały czas tylko jak mu się zachce to zaczyna huczeć, buczeć. Charakterystyczne jest również, że nigdy nie dzieje się to gdy auto rusza zimne po nocnym postoju tylko dopiero gdy złapie temperatury. Jakieś sugestie ???
driverUK jest offline   Odpowiedź z Cytatem