Temat: [Mondeo 2007-2014] Programowanie i aktywacja kluczyka
View Single Post
Stary 24-08-2016, 13:23   #71
Thorvan
ford::amateur

Imię: Przemek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Programowanie kluczyka w systemie bezkluczykowym

Witam wszystkich.Czytam te posty i mdli mnie na te wymieniony intelektualne po niektórych wpisach.pytanie było proste"jak zakodować kruczk po wymianie baterii jeśli nie działa(mk4 w systemie odpalania power start..przyciskiem!!!!! )ale do rzeczy.Miałem ten sam problem itylko jeden post okazał się pomocny choćby był oczywisty.1-sprawć cz napewno dobrze włoźona jest bateria(Można się łatwo pomylić) 2 -zdejmi zaślepkę z miejsca gdzie powinna być stacyjka i przyłuż tam pilota(nie pchają do środka bo i tak nie wejdzie:-) 3-przyciskiem "power" bez sprzęgła włącz zapłon i wyłacz (i tak sześć razy cały czas trzymając pilot przy dziurze stacyjki)po szóstym wyłączeniu zapłonu wciśnij przycisk otwierania na pilocie a potem raz włącz zapłon i wyłacz.Powinno się udać u mnie zaczął pilot działać.Wcześniej cykl wł/wył zapłon robiłem cztery razy i nic nie działało dopiero jak sześć razy to powtórzyłem to zaskoczyło.Pozdrawiam i proszę pisać konkretne rozwiązania problemów a nie że jest instrukcja bo to kaźdy wie tylko nie każdy ma stacyjke.Aha może to będzie istotne że drugi sprawny pilot miałam w środku mk4 -po całej proceduże niedziałający na 100% zaczoł działać.
Thorvan jest offline   Odpowiedź z Cytatem